Общи условия

Моля прочетете внимателно описаните по-долу условия, преди да използвате  уеб сайта www.bsl.bg

Ако използвате уеб сайта www.bsl.bg се счита, че приемате и сте съгласни с тези условия.

Този сайт използва cookies. За коректната му работа трябва да активирате cookies във Вашия браузър.

Общ Раздел Информация за потребители

Раздел 1 ЗАЩО Е НЕОБХОДИМА РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрирайки се безплатно като частно лице-потребител, Вие можете:
-да получавате допълнителни отстъпки в зависимост от направения общ оборот на всичките си поръчки от момента на регистрацията си в онлайн магазина.
-можете да правите поръчки без всеки път да въвеждате личните си данни както и тези за доставка на стоките – спестявате време.
-Да заявите получаването на регулярна информация за стоките от сайта, за нови предложения както и намаления и разпродажби.
-Да поискате допълнителна информация за която и да било стока/и.
-Да участвате в нашите игри и конкурси.
-Да участвате в нашите промоции, достъпни само за регистрирани по­сетители.
-Регистрацията по никакъв начин НЕ ви задължава да правите поръчки.
Можете да правите поръчки и без да сте регистрирани потребители, но в този случай не ползвате привилегиите на регистрираните потребители.

Раздел 2 СИГУРНОСТ на ИНФОРМАЦИЯТА

Вашите лични данни, както и e-mail адресът Ви няма да бъдат публични, нито ще се предоставят по какъвто и да било начин на трети лица.
Данните, които публикувате, ние използваме само и единствено по предназначение във връзка с работата на този интернет /онлайн/ магазин и в съответствие със законодателството на Република България.

Раздел 3 СЪДЪРЖАНИЕ на ИЗПОЛЗВАНИТЕ ТЕРМИНИ

„Потребител“ е всяко физическо лице, което придобива стоки или ползва услуги, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, и действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност.
„Стока“ са продуктите на трудова дейност, предлагани от този онлайн магазин и предназначени за потребителите, и които се доста­вят или предоставят на потребителите срещу заплащане, а в опреде­лени случаи – и безвъзмездно.
„Поръчка“ е заявка от потребител за закупуване на избрана стока, направена по начина, посочен в указанията за извършване на поръчка.
„Доставчик“ е търговското дружество, притежател на този онлайн магазин и с което потребителят сключва договор за покупка на стока.

Раздел 4 ОБЩИ УСЛОВИЯ за извършване на ПОРЪЧКА, ДОГОВАРЯНЕ на ПО­КУПКА и ДОСТАВКА:

1/Описание на техническите стъпки по извършване на поръчка /сключването на договора/ и тяхното правно значение, техническите средства за установяване и поправяне на грешки при въвеждането на информация, както и информация за езиците, на които може да бъде направена поръчката и да се изпрати потвърждение на потребителя.

Ако желаете да се възползвате от всички привилегии на сайта, първо се регистрирайте като потребители и след това следвайте долуописаните стъпки.
Извършването на поръчка става на 3/три/ стъпки описани по-долу:
От страницата с подробно описание на избрания от Вас продукт ще видите линк “Купувам”. При кликване върху него Вие прибавяте избрания продукт във Вашата потребителска кошница-стъпка 1/едно/.

Регистрираните потребители могат да направят поръчка, след влизане в личния си профил, като веднъж въведени, личните данни и данните за доставка, не следва да се попъпват, освен в случаите, когато има промяна в тях.Регистрацията не е задължителна, като потребителите, които не са регистрирани задължително попълват следната информация на Стъпка 2/две/, а регистрираните потвърждават вече въведените данни:

1.Лична информация:

-Име
-електронен адрес
-телефон
-населено място
-адрес

2.Данни за доставка, ако са различни от личните данни:

-Име
-населено място
-адрес

С кликване /натискане/ на бутона “Поръчай” на стъпка 3/три/ потвърждавате, че желаете закупуването на избраната/избраните/ стока/и приемате посочените за тях спецификации като:цвят, размер, модел, цена и други и се съгласявате с всички условия на този електронен магазин. Регистрираните потребители могат да поръчват, след влизане в личния си профил.

Преди да потвърдите своята поръчка моля изберете начина на заплащане на избраните от Вас стоки. Брутал Стрийт Лайф 1 ЕООД предлага следните начини на плащане:

-С наложен платеж, при получаване на стоките на посочения адрес за доставка

След като потвърдите вашата поръчка и се съгласите с условията за ползване на www.bsl.bg, ще  ще получите e-mail  с потвърждение за приемането на Вашата поръчка описание на закупените от Вас продукти, номер на поръчката, дата и Вашите лични данни и тези за доставка. Поръчките се обработват до 3 работни дни.  При констатиране на грешки при направената поръчка, ние си запазваме правото да не изпълним поръчката преди допълнително уточняване на всички детайли   на посочения от Вас телефонен номер или e-mail адрес.

Поръчките, които правите на www.bsl.bg  могат да бъдат заявявани на Български или Английски език, като посочените условия са в сила и при двата езика.

2/Описание на условията по доставката, вкл. конкретизиране на  куриерската организация, разноски по доставката, време и начин на заплащането им, срок за доставка и прочие.

Продуктите, които сте поръчали от www.bsl.bg ние ще Ви доставим с куриерската фирма „Еконт”, до посочения от вас адрес.
При поръчка на стойност над 300лв. доставката е БЕЗПЛАТНА ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА със  срок до 3 работни дни.
При всички останали поръчки, стойността на транспорта се заплаща от клиента.

Ние поемаме за наша сметка всички останали разходи по застраховка на стоките!

При пратките, за които  цената на стоката е платена с банков превод, Вие ще трябва да заплатите само стойността на куриерската услуга на куриера.
Ние сме наясно колко е важно за Вас да получите точно това което очаквате и винаги оглеждаме всяка поръчка за евентуални дефекти.
Поръчките, които са направени до 14.00 часа на текущия ден, се обработват от нас на другия ден.

3/Информация как потребителят получава официални документи за покупката – касов бон и/или фактура с касов бон.

Заедно със стоката ние Ви изпращаме и касов бон или фактура с касов бон, удостоверяващи направената от Вас покупка и нейната стойност.

4/Информация за за съществените елементи на договора за доставка от разстояние

Договорът се счита за сключен от момента, в който потребите­лят приеме предложените от доставчика условия по сделката и напра­ви поръчка.
При доставка на стоките, предмет на договора, потребителят потвърждава действителността на договора и съгласието си с общите условия на доставчика с полагане на подпис на товарителницата с която, се извършва доставката.
Потребителят заплаща обявената цена в български лева. Цената на стоката е тази, обявена към момента на поръчката в дистанционната оферта. Тя включва цената на стоката и начислен ДДС.
Освен цената потребителят следва да заплати стойността на  разходите по доставката до посочения от него адрес с изключение на случаите, в които стойността на направената поръчка е над 300 /триста/ лева.

Раздел 5 ИНФОРМАЦИЯ относно СПЕЦИФИКАЦИЯТА на СТОКИТЕ и ОТГОВОРНОСТИ:

1/Спецификация относно размерите на стоките можете да намерите на страницата на всеки конкретен продукт. За да избегнем проблеми, свързани с размерите на стоките, Ви молим при всяка конкретна поръчка, в полето допълнителна информация на Стъпка 2 от процеса на извършване на поръчка, да ни изпращате собствените си размери както следва:

– за горни дрехи – гръдна обиколка, дължина на ръкава и шията.
– за дънки  и панталони – талия, ханш и дължина на крака.

2/Спецификация относно цветовете на стоките можете да намерите на страницата на всеки конкретен продукт. Уведомяваме Ви, че на различните монитори, цветовете се виждат по различен начин.
3/Спецификация относно материите на стоките можете да намерите на страницата на всеки конкретен продукт като от там се избира и желания от Вас размер.
4/Информация относно опаковките, в които ще се доставят сто­ките. Продуктите, които Ви изпращаме, ще бъдат опаковани в торбички, след което и в опаковка, предоставяна от куриерска служба “Спийди”.
5/ Отговорности
В случай, че няма възможност да бъде осигурен желания от Вас артикул или се предвиди забавяне на комплектоването на поръчката, Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с имейл.

Раздел 6 ИНФОРМАЦИЯ относно РЕКЛАМАЦИИ

Рекламации следва да се приемат, когато стоката НЕ е използ­вана, но са налични дефекти.
Ние гарантираме,  че стоката, която доставяме по поръчка на потребителя притежава всички качества, които са отразени в офертата.
Веднага след получаването на стоката, Вие следва да проверите съответствията на стоката с поръчката. В случай, че има несъответствия, или при появата на скрити дефекти и липси,  Вие следва да направите рекламация в писмен вид за тях по реда на чл. 125 от Закона за защита на потребителите.
В тези случаи имате право да предявите рекламация, като поискате от нас да приведем стоката в съответствие с до­говора за продажба, или да я заменим с нова, в зависимост от причи­ната, предизвикала рекламацията.
Същите права имате и при установяване на скрити дефекти и липси /скъсано, разнищено, избелено, петна, липсващи копчета, коланчета и др. подобни/, които значително намаляват годността на стоката да се използва по предназначението си.
И в двата случая разноските по отстраняването на недостатъка са за наша сметка.

Раздел 7 ИНФОРМАЦИЯ относно реализиране на правата на потребителя по чл. 50 от ЗЗП

В случай, че получената стока не отговаря на Вашите очаква­ния, без да е дефектна, то ние ще я приемем обратно и ще Ви върнем заплатената от Вас цена.
За упражняване на това право е необходимо, да са изпълнени следните условия – да заявите в писмен вид желанието си за отказ от договора и да посочите банкова сметка за възстановяване на вече заплатената от Вас цена, да спазите общите условия, да ни върнете стоката, без да е нарушена целостта на фабричната опаковка на сто­ката, която да не е повредена, използвана или манипулирана по ка­къвто и да е начин, заедно с придружаващите я етикети, в опаковка­та, в която сте я получили и с касовата бележка както и в срок от 14 /четиринадесет/ дни от получаването й, като разноските по връщането са за Ваша сметка.
Вие като потребител, носите отговорност за стоката и нейната документа­ция до получаването и от нас. Ако сте върнали  стоката в срок и съобразно посочените условия, ние ще Ви върнем  заплатената покупна цена в срок най-късно до 30 календарни дни от деня, в кой­то упражните правото си на отказ, но без направените разходи за транспорт.

Раздел 8 ПЪЛНИ ДАННИ за ТЪРГОВЕЦА и за контакт с него:

Брутал Стрийт Лайф 1 ЕООД
гр. Варна, ул. Никола Вапцаров 5, Сентрал Плаза, ет.7
тел. 0878 464 125
e-mail: brutaljeans@abv.bg